Ερευνητές από το King’s College του Λονδίνου δημοσίευσαν πρόσφατα μια μελέτη όπου οι συμμετέχοντες έφαγαν 2 muffins με μπλε χρωστική τροφίμων και τους ζητήθηκε να παρατηρήσουν τα κόπρανα τους για το μπλε χρώμα.
ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ;
Οι ερευνητες προσπαθούσαν να καταλάβουν περισσότερα για τη γαστρεντερική διέλευση και πώς αυτή σχετίζεται με την υγεία του εντέρου.
Γαστρεντερική διέλευση είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει πόσο γρήγορα η τροφή μετακινείται μέσω του πεπτικού συστήματος από το ένα άκρο στο άλλο. Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αξιολόγησης της γαστρεντερικής διέλευσης που χρησιμοποιούνται στην έρευνα, το τεστ blue poop είναι μια νέα, φθηνή και προσιτή μέθοδος.
ΤΙ ΒΡΗΚΑΝ;
Διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν μεγαλύτερους χρόνους διέλευσης συνδέονται με βακτήρια που σχετίζονται με ένα πιο ανθυγιεινό μικροβίωμα, ενώ οι μικρότεροι χρόνοι διέλευσης συνδέονται με ένα πιο υγιές μικροβίωμα. Βρήκαν ότι η μέθοδος blue poop είναι ένα πιο κατατοπιστικό μέτρο της λειτουργίας του μικροβιώματος του εντέρου σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μετρήσεις (δηλαδή το διάγραμμα κοπράνων του Μπρίστολ).
ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ ΣΑΣ;;;
ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!!!


Το πρωί νηστικοί τρώτε 2 μπλέ muffin και καταγράφετε ημέρα και ώρα.
Μόλις δείτε τα μπλε κόπρανα στην τουαλέτα, καταγράφετε ημέρα και ώρα. Βάζετε τις πληροφορίες στο site ZOE Blue Poop Challenge (joinzoe.com) και παίρνετε πληροφορίες για τα βακτήρια στο έντερο σας καθώς και διατροφικά tips
Η συνταγη για τα muffins ειναι η εξής:
ΥΛΙΚΑ
- Απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 3/4 φλιτζάνια (245 γρ.)
- Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας (15 γρ.)
- Κρυσταλλική ζάχαρη 1 φλιτζάνι (200 γρ.)
- Φυτικό λάδι (π.χ. ηλιέλαιο) 1/2 φλιτζάνι (100 γρ.)
- Νερό 1 φλιτζάνι (230 γρ.)
- Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλακι
- Μπλε διατροφική βαφή(καλύτερα σε μορφή gel)* 1 κουταλάκι του γλυκού (6 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Σε μια κανάτα, συνδυάστε ηλιέλαιο, νερό και εκχύλισμα βανίλιας.
- Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του μείγματος του αλευριού και ρίχνουμε μέσα τα υγρά υλικά.
- Προσθέστε τη μπλε διατροφική βαφή στο μείγμα. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υγρά και τα στεγνά υλικά και να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η μπλε βαφή.
- Ρίξτε το μίγμα σε κάθε θήκη για μάφιν (το μίγμα πρέπει να κάνει περίπου 12 μάφινς).
- Ψήστε για 24-26 λεπτά
- . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 20 – 30 λεπτά.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Blue poo: impact of gut transit time on the gutmicrobiome using a novel marker