Κλινική διατροφή

- Διατροφική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων

Η κλινική διατροφή επικεντρώνεται στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη διαχείριση των διατροφικών αλλαγών σε ασθενείς που σχετίζονται με χρόνιες ασθένειες. Αφορά την σωστή διαχείριση της ενεργειακής ισορροπίας του ασθενούς.
Στο διαιτολογικό μας γραφείο παρέχονται εξατομικευμένα προγράμματα για παθήσεις που σχετίζονται με:


• Σακχαρώδη διαβήτη
• Δυσλιπιδαιμίες (διαταραχές χοληστερόλης, τριγλυκεριδιώνκτλ)
• Καρδιαγγειακές παθήσεις
• Υπερταση
• Γαστρεντερικά προβλήματα π.χ ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, διάρροια, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δυσπεψία, έλκος, ιδιοπαθείς φλεγμονώγεις νόσους του έντέρου
• Ουρικό οξύ
• Ηπατικά νοσήματα π.χ ηπατοπάθειες ΄που σχετίζονται με αυξημένο λίπος στο συκώτι, προβλήματα χολής
• Νεφρικές παθήσεις
• Καρκίνο